Coronavirus, una pandèmia que no ens imaginàvem

 

img_20200418_175708

Portem ja més d’un mes amb el coronavirus. Sortosament a Vilafranca, a data 17 d’abril, no tenim cap cas confirmat per les autoritats sanitàries. Açò és el que importa: primer la salut, quan siga el moment ja començarem la recuperació econòmica, qüestió que esperem siga més fàcil del que molts analistes pronostiquen.

Com dèiem, ja fa més d’un mes que tenim la pandèmia entre nosaltres, temps en el qual la gent de Compromís ha seguit treballant per tal de fiscalitzar la gestió feta per part de l’equip de govern, però sobretot hem aportat propostes i suggerències.

Les crítiques destructives a les que estem acostumats escoltar amb la situació de pandèmia no van amb nosaltres, si cal es faran quan la situació haja millorat.

Les mesures adoptades per combatre el coronavirus, obligant-nos a l’aïllament domiciliari, ha fet que els òrgans amb que compta l’ajuntament no s’hagen convocat, per la qual cosa, les reunions mantingudes amb l’alcaldessa, junta de portaveus i presencials no s’han fet públiques, evidentment tampoc els correus electrònics, whatsapps, etc. intercanviats.

Encara que pensem que el millor que podem fer per combatre el coronavirus és aïllar-nos a casa i acomplir els manaments de les autoritats sanitàries, la nostra tasca com a regidores no ha parat ni ha de parar. Dit açò, els volem fer un repàs cronològic del nostre treball.

12-3-20– Escrit a alcaldessa demanant la celebració de la Comissió de Sanitat per tal de tractar a nivell municipal les actuacions necessàries envers la pandèmia.

13-3-20– Es celebra la comissió de Sanitat

Informen de la documentació rebuda, nosaltres també n’aportem.

Informen de les mesures preses a les instal·lacions municipals.

Demanem informació referent a les mesures preses a funcionaris i treballadors municipals.

Demanem informació de les mesures preses a locals privats.

Proposem la no celebració del mercat del dissabte, l’alcaldessa no estava d’acord. Arriba el dissabte i el mercat no es fa, als mitjans de comunicació de l’ajuntament ho presenten com que s’havia acordat no celebrar-lo, fals.

S’acorda fer escrit demanant que la gent no vinguera al poble.

Demanem que tota la informació referent al coronavirus es publique també als taulells d’anuncis.

Es dedidix no fer l’agenda cultural.

18-3-20– Correu a la Federació de Municipis demanant informació respecte al funcionament de l’ajuntament mentre dure l’estat d’alarma.

18-3-20– Correu de la la Federació de Municipis donant informació del decret de mesures urgents, on indica com serà el funcionament dels ajuntaments. Li’l reenvio preguntant-li com i a què es pot destinar el superàvit municipal, contesten que seran ordres ministerials. La pregunta estava plantejada per vore la possibilitat de destinar el superàvit a ajudes a particulars, treballadores afectades per ERTE, autònoms i empreses.

21-3-20– Correu d’alcaldessa, amb informació de mesures preses que li havíem sol·licitat, li contestem que estem a la seua disposició per col·laborar, a la vegada que informem de situacions irregulars observades.

A data 17-4-20, no ens ha lliurat cap informe més.

23-3-20– Correu a alcaldessa demanant la desinfecció dels carrers.

26-3-20– Videoconferència de Junta de Portaveus, exposem les nostres opinions respecte a la gestió de la pandèmia: desinfecció carrers, acompliment de com treure els gossos, l’alcaldessa informa de que a les oficines sols hi haurà un funcionari amb la porta tancada, s’acorda repartir als comerços cartells oficials amb informació de com actuar, s’informa de la residència de majors, sortosament tot bé, s’informa que al voluntariat s’han apuntat 14 persones, s’informa que els serveis socials de la Mancomunitat estan en contacte amb la gent dependenta.

27-3-20–Julia Company, directora general de l’IVACE, ens comunica que Marie Claire fabricarà bates i mascaretes.

31-3-20– Correu a alcaldessa demanant que difonga per tots els mitjans un cartell amb indicacions de com anar a fer les compres, adjuntem model.

1-4-20– Videoconferència junta de portaveus:  S’informa que Marie Claire ha començat a fer mascaretes i bates, la UME ha desinfectant la residència de Majors, seguim sense positius, BECSA deixa de treballar al Parador per no ser un treball essencial, la gent de l’espai jove farà animació des de casa, des de Compromís hem demanat la moratòria dels impostos municipals, la revisió de les concessions municipals, camping alberg i piscina, també la revisió de les taxes municipals, li hem comentat de fer animació per les xarxes, els horaris de funcionaris i treballadors també han sigut objecte de consulta.

2-4-20– Li demanem a l’alcaldessa la conveniència de disminuir l’enllumenat del poble.

7-4-20– Ens comunica l’alcaldessa que penjaran per Infovila una nota incitant als possibles visitants a no vindre al poble la Setmana Santa.

8-4-20– Videoconferència junta de portaveus: l’alcaldessa ens va preguntar si ens pareixia bé repartir una rosca el dia de Pasqua, aniria destinada a l’alumnat d’infantil i primària, evidentment ens pareixia bé, malauradament des de subdelegació del govern no es va autoritzar, es va informar que el cobrament dels impostos municipals s’ha posposat a tots els pobles, qüestió que gestiona la Diputació, li vam tornar a comentar el tema de la gent que abusa de la potestat de treure els gossos a fer les seues necessitats.

9-4-20– Registrem moció en defensa de la Sanitat Pública.

15-4-20– Correu a FVMP demanant informació de com canviar el pressupost municipal per la realitat imposada pel COVID-19.

16-4-20– Correu de la FVMP donant informació de com canviar el pressupost municipal, especialment de les actuacions prèvies.

17-4-20– Amb les mesures de protecció adients, reunió de l’alcaldessa i del portaveu de Compromís: l’alcaldessa ens comunica que s’han comprat, via Diputació, 1.500 mascaretes, la cloenda de la Capitalitat s’ajorna, cada tres o quatre dies a la setmana es desinfecten exteriors de locals comercials i contenidors, la crema d’herbes està autoritzada, previ permís. Des de Compromís li preguntem si s’han revisa’t les concessions de camping, alberg i piscina, tal com vam acordar en junta de portaveus, ens diu que no, també li preguntem si s’han revisa’t les taxes municipals, ens diu que no, preguntem que s’està fent d’animació cultural via xarxes, tal com nosaltres vam demanar, ens informa, li preguntem per la situació laboral de funcionaris i treballadors, ens informa, demanem que l’agent notificadora exercisca la seua funció de notificar incompliments pel confinament, l’alcaldessa ens informa de les actuacions fetes a la piscina coberta per tal de no malbaratar energia i assegurar el seu manteniment, ens diu que tenen la intenció de buidar-la per fer neteja a fons, des de Compromís, via plenari ho vam sol·licitar, ens van dir que no era viable(..), a la junta de portaveus vam acordar demanar al veïnat penjar arcs de Sant Martí en senyal d’esperança, no s’ha fet, ho vam tornar a demanar, sortosament no tenim al poble casos oficials de contagiats, cas que malauradament ocorreguera caldria fer una comissió de sanitat telemàtica per fer seguiment, informem a l’alcaldessa de la necessitat de fer Ordenança al respecte, les obres del Parador tornen a estar en marxa, li comentem la conveniència de  utilitzar INFOVILA sols per a informació important.

Fins ací una cronologia de les gestions més destacades fetes a data actual, però el que tenim molt clar des de Compromís, a banda de superar la pandèmia, és que cal fer des de l’ajuntament:

En primer lloc crear un Plà d’Emergència municipal, qüestió que hauria d’estar tramitant-se, i que des de Compromís demanarem. En cas de no fer-se exigirem un Pla de treball.

Nosaltres proposarem modificar el Pressupost municipal, tambè esperar a que des del govern autoritzen gastar el superàvit municipal, per tal de destinar-lo a crear amb posterioritat un FONS  de suport a persones necessitades, treballadores afectades per ERTO, autònoms i empreses.

QUEDA’T A CASA

GRÀCIES!!!!!!!!!

 

Arxivat a Sin categoría

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: