Plenari de desembre

img_20191223_114600.jpgEl plenari de Desembre de 2019, ha sigut el primer de l’actual legislatura que ha tingut un punt amb contingut no burocràtic.

S’han aprovat les clàusules administratives que han de regir el contracte de subministrament elèctric. L’equip de govern ha contractat una empresa per tal que redactara l’expedient i plecs de clàusules. Per part de Compromís hem estudiat a fons aquesta documentació, a la qual hem aportat modificacions diverses, especialment a l’apartat social, en concret, vam demanar que es valorara també la quantitat de contractes indefinits de les empreses licitadores, valorant-se aquest apartat en 10 punts. La resta del contracte pensem que està ben redactat, qüestió que no pot ser d’altra manera, ja que l’empresa que l’ha redactat ha de reflectir les legislacions del Parlament Europeu que pertoquen Cal destacar, d’acord amb aquesta legislació, el compromís de la Distribuïdora amb el Medi Ambient, el subministrament objecte d’aquesta contractació, haurà de realitzar-se almenys amb el 60/80 per cent d’energia elèctrica Certificada amb Garantia d’Origen Renovable.

Compromís va presentar una MOCIÓ per modificar les clàusules d’alienació (adjudicació) de les parcel·les del Polígon La Fos. L’argument està motivat pel fet que aquest polígon s’ha construït amb diners públics, nosaltres pensem que amb les clàusules actuals es fomenta l’especulació. A la moció demanàvem: Si en el termini de quatre anys d’adjudicar la parcel·la no s’ha iniciat l’activitat econòmica, aquesta revertirà de nou a l’ajuntament. Iniciat el debat, des de Compromís vam afegir a la moció una altra clàusula: Sols podrà optar a l’adquisició de parcel·les qui presente projecte d’activitat econòmica. La moció va ser rebutjada, l’alcaldessa va afirmar que estava satisfeta de com s’havia fet fins ara, més concretament, que l’ús que es donava pels propietaris de les parcel·les era productiu. Recordem que en els vuit anys d’adjudicar-se les parcel·les, sols una té activitat econòmica, començada aquest mes de Desembre.

La moció presentada per Compromís, a la qual es demanava la creació d’una MESA BENESTAR ANIMAL, també va ser rebutjada pels vots del PSOE i PP. Que el PSOE rebutge una moció com aquesta és incomprensible.

El PSOE va presentar una moció relativa a la declaració d’emergència climàtica, la mateixa que PSOE i Compromís han presentat conjuntament a la Diputació. Nosaltres vam votar a favor, encara que vam fer constar que hi havia una Iniciativa Popular a Vilafranca, a la convocatòria de la qual no va aparéixer cap membre del grup socialista, una vegada ens demanen presentar la moció redactada, nosaltres la presentarem. Presentar una moció sabent que hi ha una iniciativa popular al poble, pot ser legítim, però demostra el tarannà dels socialistes, ho han de controlar tot ells, si no ho poden fer, ho ignoren.

A precs i preguntes vam presentar les següents:
Demanar que es feren les gestions necessàries per a aconseguir que es puguen fer les revisions mèdiques al poble, conductors, caçadors, etc. Estalviaria molts viatges al veïnat.

Des de Compromís vam felicitar les comissions de Festes del 2018 i de l’Aplec, al Punt Violeta Vilafranca, aquest grup integrat pel Grup de Dones, l’AMPA de l’IES Vilafranca i de la Creu Roja, pel premi rebut, fent constar a més les dificultats que van tindre, més concretament a les festes de 2019.

La posada en marxa d’un punt de recàrrega per a cotxes elèctrics va ser una altra de les nostres demandes, la situació del poble, a molta distància de grans poblacions, la fa molt necessària.

Tots els pobles del voltant tenen una bàscula pública, Vilafranca no, per part del sector ramader ens han expressat la seua necessitat de tindre-la. L’argument de l’alcaldessa, que si, es demanava amb antelació, podien utilitzar la bàscula de l’antic abocador, és de vergonya.

Arxivat a Sin categoría

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: