Plenari de juliol

WhatsApp Image 2019-07-01 at 12.00.57 (1)Tal com es va aprovar al plenari anterior de 27-06-2019, el dia 8-7-2019 es va celebrar el primer plenari ordinari de la nova legislatura amb el nou horari, huit del vespre.

Va ser un plenari sense contingut, on sols al punt tercer es va donar compte sobre les obres del col·lector de pluvials a l’avinguda de Castelló i al quart punt es va informar de les excavacions a la cova la Foia.

Al punt primer (Aprovació actes anteriors) la coportaveu de Compromís Lídia Domingo va fer un incís a l’acta de constitució de l’ajuntament. Es tractava d’aclarir el punt referent a la periodicitat dels plenaris, la qual va aprovar Compromís amb alguns suggeriments al respecte. Lídia va dir a títol informatiu que la periodicitat dels plenaris a pobles de menys de 5.000 habitants era com a mínim una vegada cada tres mesos.

Un comentari tan innocent va provocar la contestació acalorada del co-alcalde Òscar Tena, que va dir als regidors de Compromís que, si no estaven d’acord amb la regularitat dels plenaris, podien renunciar als 70 € que es cobren per assistència.
Com ja hem vist en altres ocasions el tema dels salaris posa molt sensible l’equip de govern.

Per part de Compromís es va preguntar a l’alcaldessa si estava d’acord amb el punt tercer de l’acta anterior, on es reflectia la petició del Grup Compromís de convocar comissions informatives per informar i intercanviar opinions, encara que no foren vinculants. Sorprenentment l’alcaldessa ens ha dit que estava d’acord amb el redactat de l’acta. Esperem que s’acomplisca, ja que fins ara no ha sigut així.

Al torn de precs i preguntes, la coportaveu de Compromís Lídia Domingo va preguntar a l’alcaldessa si aplicaria la llei de Transparència, Participació i Bon Govern. L’alcaldessa va contestar que pensava que fins ara s’havia acomplit. Per la nostra part sols volíem una contestació per posteriorment, a propers plenaris, aprofundir en els molts incompliments que pensem es fan. La intervenció, novament, del co-alcalde Òscar Tena, demanant arguments va fer que el que era una pregunta dirigida a l’alcaldessa sobre les seues intencions es convertira en una polèmica que nosaltres no buscàvem.

Des de Compromís el tema de la Transparència serà durant tota la legislatura una prioritat absoluta. Malauradament tenim arguments de sobra sobre com ha funcionat fins ara. Esperem que la nova alcaldessa canvie les coses.

Francesc Monfort preguntava a l’alcaldessa sobre la contractació de la secretària, qüestió
que considerem vital pel funcionament de l’ajuntament. La resposta va ser que sí que era la seua intenció contractar nova secretària. Ens alegrem i esperem que no falte a la veritat amb aquesta declaració.

Al punt tercer vam preguntar per les expropiacions que s’estan fent amb motiu de la nova xarxa elèctrica Benassal/Vilafranca, qüestió sobre la qual Compromís va haver d’informar prèviament a l’alcaldessa. Ens contestà que l’endemà que el nostre grup l’informara es van posar en contacte amb ella. A la pregunta de la previsió del començament de les obres, ens va dir que encara no se sabia.

Finalment Lídia Domingo va fer un prec a conseqüència d’una situació ocorreguda a l’acte de la Capitalitat Cultural de Vilafranca. A l’acte es van convidar, a més dels membres de l’Ajuntament en funcions, els membres electes del PSOE, oblidant-se de la futura regidora de Compromís, Lídia Domingo, també electa en aquell moment.

Des del grup Compromís considerem no sols una falta d’educació a la persona i al grup sinó, sobretot, als votants que han recolzat a Compromís per Vilafranca en les passades eleccions. Per aquest motiu pregarem que en el futur es guarden unes formes mínimes d’educació i de respecte i que tots siguem tractats per igual, ja que tots estem ací pel mateix, treballar pel nostre poble i la nostra gent.

Arxivat a Sin categoría

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: