Canvis al projecte de l’edifici polivalent

vilafranca tendrã¡ un nuevo pabellã³n polifuncionalEl dilluns 28-1-2019 es va celebrar plenari extraordinari.

El primer punt tractava la modificació del projecte de construcció del nou edifici Polivalent (Parador), en concret de l’estructura prefabricada. El primer que molta gent es preguntarà, és per què després del temps passat des de la licitació de l’obra, 4-10-2018, i de la posterior aprovació per part del plenari, 24-10-2018, ara s’ha de modificar el projecte de l’estructura prefabricada. Segons l’alcalde i l’arquitecta el motiu ve donat perquè per fer l’estructura licitada, el fabricant de la mateixa diu que fins a Març no accepten més comandes, ja que tenen molta càrrega de treball.

Volem recordar que l’arquitecta municipal, Antònia Clèrig, va ser l’adjudicatària per concurs de la redacció del projecte del nou Parador, per la qual cosa serà ella la que haurà de supervisar un projecte que ella mateixa ha redactat. Per a nosaltres és una incompatibilitat manifesta, diga el que diga la llei. Adjuntem pregunta, amb data 16-2-18 a la secretària al respecte, amb exemple inclòs.

Dit açò pensem que tant l’alcalde, l’arquitecta i l’empresa adjudicatària (BECSA) ens hagueren hagut d’informar de seguida, per això estan les comissions informatives. No entenem tampoc com l’empresa adjudicatària, licitara a una obra amb el seu corresponent pressupost, sense tindre la seguretat que l’estructura es podia fer en el temps estipulat.

Per la nostra part hem preguntat pel cost econòmic de la modificació i ens han contestat que serà inferior, veurem.

També hem preguntat per la idoneïtat de la nova estructura, la qual és molt diferent de l’ anterior. En el cas de la licitada els pilars estaven cada 10 metres, amb biga superior plana, a la qual calia afegir els vessants d’acer. A la nova proposta els pilars són cada 6 metres amb la biga superior ja formant el vessant. Aquesta modificació ens diuen que sols afectarà a l’escenari, que serà més llarg, ara tindrà 120 m².

A la votació ens hem abstingut per tres motius.
1- No tindre la seguretat de possibles sobrecostos
2- La desinformació per part de l’alcalde de com anava el procés de l’obra.
3- Els dubtes legals de la modificació del projecte.

Si no hem votat en contra, és perquè el projecte ha d’anar endavant com més prompte millor, ja que en fer-se per fases, si no es fa l’estructura, les següents fases tenen el perill de no poder fer-se, ja que les subvencions tenen un marge de temps estipulat per la seua execució.

Per acabar dir que la modificació aprovada ha de ser ratificada per la Diputació i posteriorment aprovada pel plenari. Açò ens donarà la seguretat que aquesta modificació acompleix la legislació i podrem donar-li sentit al nostre vot amb garanties.

El segon punt tractava de la concessió de la medalla de la Vila. S’ha aprovat per unanimitat donar-li-la al CF VILAFRANCA. La nostra felicitació.

Arxivat a Sin categoría

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: