Plenari Maig 2018

Com cada mes us presentem un resum de com va anar aquest darrer plenari.

Després d’aprovar les actes anteriors, al punt segon es van aprovar les bases per la concessió d’ajudes als projectes de cooperació al desenvolupament promoguts per ONG.

IMG-20180523-WA0005Al punt tercer es va aprovar sol·licitar subvencions per la reforma i modernització d’instalacions i equipaments d’espais escènics (lamentablement una nova granissada el dia 23-5-18, va tornar a inundar la sala Carles Pons, a la casa de la cultura), destinació de les dites subvencions, per la qual cosa pensem caldria estudiar modificar la destinació de la subvenció. Caldria estudiar la possibilitat de fer una actuació al clavegueram interior, exemple, alçar el nivell del WC i soterrar les escales posteriors, les quals estan baix del nivell del carrer.

Al punt quart, es va aprovar sol·licitar ajudes a la finalització de polígons industrials per al bienni 2018/2019.

Al punt cinqué es va aprovar prorrogar la concessió del càmping per un any més. L’any vinent caldrà renovar la concessió.

Al punt sisé es va aprovar la moció que vam presentar el grup Compromís, la qual denunciava l’incompliment per part del govern central del pacte d’estat en matèria de violència de gènere. A data de 24-5-18 pareix que el govern ha rectificat i invertirà els 200 milions d’euros previst al pacte.

A precs i preguntes el grup Compromís vam presentar tres escrits amb diferents qüestions:

 • Edificacions rurals
  Vam preguntar a la regidora d’urbanisme i obres quants expedients (autoritzacions) d’edificacions rurals s’havien aprovat els darrers quatre anys?
  Ens va respondre que vuit.
  Quantes edificacions rurals il·legals s’han sancionat els darrers quatre anys?
  Ens va respondre que dos.
  Com ja hem dit altres vegades el permís per aquest tipus d’obres el dona la Conselleria. Per la nostra banda nosaltres vam expressar la nostra opinió al respecte: Tot el veïnat té que tindre els mateixos drets i deures, en aquest cas concret pensem que tant per part de l’ajuntament, com per part de la Conselleria, cal actuar amb la màxima eficàcia i equitat.
 • Diferents precs i preguntes
  Vam presentar model de nota informativa que apareix als contenidors d’escombreries a altres poblacions, com Borriol o Castelló. Vam expressar que cal recordar al veïnat les normes i horaris per fer els abocaments, cosa que ja es va fer al principi del nou sistema de recollida amb contenidors. Actualment, ni amb bona voluntat, ningú sap ni quan ni com fer els abocaments.
  Vam preguntar per les darreres novetats judicials respecte a Confial. Ens van respondre que no hi ha hagut novetats.

  Enllaçat amb el tema de demanar subvencions per la millora i modernització dels espais escènics, déiem:
  20180524_112601Les darreres tronades han tornat a inundar la zona de la casa de la cultura, i preguntàvem, en quina fase està la construcció del col·lector FOS?
  L’alcalde va respondre que s’està a l’espera que la Diputació licite l’obra.
  Esperant al fet que l’obra es dugué a terme, per la nostra part, anteriorment, i també a aquest plenari, hem plantejat a l’alcalde una actuació provisional que minve els efectes de les granissades. La proposta és posar ressalts que desvien el granís cap als solars sense construir del carrer Serra Brusca.
  A la pregunta de quin havia sigut el cost desglossat de la renovació de l’arena de la plaça de bous, ens va respondre que uns 12.000 €. Cadascú pot jutjar la idoneïtat d’aquesta inversió.

 • Contractació de treballadors/es laborals.
  Preguntàvem:
  Quin procediment s’ha seguit per la contractació de treballadors laborals?
  En quina situació estan els treballadors/ res laborals?
  Respon l’alcalde que s’ha contractat la gent més idònia, també expressa que si no es treuen les places és perquè des del govern central no ens deixen. El que nosaltres pensem és que contractar treballadors/ treballadores sense publicitar no és ètic, a més crea suspicàcies innecessàries, tant al veïnat com als/ les possibles aspirants.
  Estarem molt pendents d’aquest tema, sobretot perquè s’acompleixe la llei escrupolosament.
Arxivat a Sin categoría

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: