Plenari d’abril

img-1302.jpgDestaquem el que considerem més important, com ja és sap als Plenaris es tracten moltes
vegades coses molt rutinàries , que a més moltes ja han sigut tractades prèviament a les comissions corresponents, taules de contractació etc. Si a més afegim que la Llei de Règim Local és totalment presidencialista, podem afirmar que la majoria de decisions les pren l’alcalde via decret o via Junta de Govern, a la qual sols formen part regidors del PSOE.
Dit açó destaquem al punt segon l’ adjudicació de la redacció del projecte del nou Parador, adjudicat a Antònia Clerig, arquitecta municipal.
Per part de Compromís és va demanar per escrit informació a la secretària, referent als aspectes legals i de compatibilitat de l’ arquitecta municipal per participar en la redacció del projecte.
Al punt cinqué es va aprovar demanar al Ministeri de l’ interior cobrir les places vacants de la plantilla de la Guàrdia Civil a Vilafranca.
Com ja dèiem al publicar l’ ordre del dia d’ aquest Plenari, quan fem des de Compromís un prec o pregunta per escrit el PSOE contraprograma amb una proposta pareguda.
Per la seua importància econòmica destaquem l’ aprovació de la concertació d’ una operació de crèdit de 400.000€ per a la construcció del nou Parador.
A precs i preguntes es van tractar les preguntes fetes per escrit per la nostra coalició .
En primer lloc es va tractar el tema dels robatoris, qüestió ja tractada a la proposta feta pel PSOE de demanar cobrir les places vacants de la Guàrdia Civil.
Resumint, és un problema generalitzat, del qual en el cas del nostre poble qui te la responsabilitat és la Guàrdia Civil, l’ eficàcia de la qual, en l’ assumpte dels robatoris ha sigut molt escassa.
En segon lloc es va tractar la situació de la travessia de la carretera, de tota la problemàtica en general i més concretament la reixa paral·lela a la carretera a la zona de la “ rellotgeria”.
És un punt de molta perillositat, per la qual cosa vam demanar denunciar davant la Conselleria corresponent la deficiència del seu disseny i la seua perillositat.
La darrera pregunta estava relacionada amb el reciclatge de les runes produïdes a les obres, anava adreçada a la regidora d’obres Sílvia Colom.
Segons el real decret 105/2008, d’1 de Febrer, si es generen runes a les obres l’ajuntament
te que demanar justificant en el que conste que es dipositaran les escombreries a un abocador autoritzat.
Les preguntes eren:
1- Es demana a totes les obres la DECLARACIÓ RESPONSABLE PER L’ EXECUCIÓ D’ OBRES?.
2- S’ ha obert algun expedient per incompliment de la declaració ?
A la primera va respondre afirmativament.
A la segona va dir que no s’ havia obert cap expedient.

Es evident que si vam fer estes preguntes, és perque tenim sospites de que s’ han fet abocaments irregulars, qüestió que si fora veritat seria d’ una extrema gravetat, per la qual cosa demanarem més informacions a la regidora, abans d’ emprendre actuacions.

Arxivat a Sin categoría

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: