Plenari de desembre

Després d’uns mesos amb plenaris rutinaris, al del mes de Desembre s’han aprovat els pressuposts de 2018.

unnamed.jpgAquest pressupost té poques novetats en general respecte al del 2017, però hi ha un projecte que destaca, la construcció d’un edifici Polivalent nou.
Si tot ix com està previst es destinaran al pressupost de 2018 – 700.000 € per a aquest projecte, dels quals 400.000 € corresponen al préstec que es preveu formalitzar. Els terminis per a tornar aquest préstec encara no estan estipulats, la previsió és de 4 o 5 anys.
Demanar el préstec de 400.000 € ens farà anar a un pla econòmic financer, que no vol dir altra cosa que l’ajuntament estarà més controlat pel Ministeri d’Economia.
Compromís per Vilafranca ha aprovat els pressupostos, que no són els que nosaltres faríem, però la majoria absoluta del PSOE no ens dona altra opció.
Sí que volem dir que sortosament, molts dels projectes necessaris per a garantir la continuïtat de l’activitat econòmica al poble, aquest any s’han fet realitat, sense que l’ajuntament haja de fer aportació econòmica, la qual cosa permet afrontar el projecte del local Polivalent amb garanties i sense hipotecar massa de cara al futur les arques municipals.
Exemple:
Col·lector Casa Cultura/Fos amb una inversió al voltant del milió d’euros.
-Nou pou d’aigua a les Llargueres, també amb un pressupost al voltant del milió d’euros.
-Projecte de millora de la xarxa elèctrica a càrrec de l’empresa Iberdrola, amb una inversió importantíssima.
Com hem dit sempre, cosa que també vam ratificar al plenari, la nostra prioritat seria la promoció socioeconòmica del poble, en concret la creació d’una nova zona comercial/industrial situada a un lloc visible i accessible. La moció presentada al respecte no va ser inclosa al plenari, encara que va ser presentada en el temps reglamentari.
Abans del plenari l’alcalde es va comprometre a convocar la comissió d’urbanisme sol·licitada per tractar el tema, de totes maneres la moció no l’hem retirat a l’espera d’esdeveniments.
Si sol·licitem una nova zona comercial/ industrial, és perquè la situada darrere de la Marie Claire no compleix els requisits de visibilitat i accessibilitat. També perquè la forma en què es van adjudicar les parcel·les a l’actual zona industrial, propicien l’especulació, ja que no se’ls va exigir l’inici de la construcció i l’activitat en un temps raonable.

Al plenari l’alcalde va fer una defensa del seu pressupost, per la nostra part vam exposar la nostra opinió al respecte.
Volem que a la vegada que els fem un repàs de les intervencions, també els informem d’algunes despeses que de segur que molta gent vol saber.

INGRESSOS 2018
Increments urbana, 5.000 €. (Plusvàlues) Pensem que cal fer una moratòria al cobrament d’aquest impost, el tribunal Constitucional ha dictat que no es pot cobrar en els casos en què no ha hagut plusvàlua, herència o donació.
Nosaltres presentarem moció, per tal que no es cobri aquest impost.

Taules i cadires, 264 €. Previsió de recaptació anual de totes les terrasses dels bars. Ho diem a títol anecdòtic, ja que és un tema que a l’estiu es comenta molt.

La resta d’ingressos no té molts comentaris, és pareguda a la d’anys anteriors.
L’ increment respecte el 2017 ve donat principalment pel préstec de 400.000 € per a la construcció del nou edifici Polivalent i pels 120.000 € d’ajudes de diferents administracions per a la creació de llocs de treball.

PRESSUPOST INGRESSOS 2018 2.719.648€
2017_________1.989.287€

DESPESES 2018

DESPESES DE PERSONAL

TOTAL DESPESES
Any 2018. 752.000€

Any 2017. 622.500€
Aquests 622.000 € corresponen a salaris, SS alcalde i altres despeses de treballadors de l’ajuntament, no estan inclosos els 120.000 € de subvencions a la creació de llocs de treball.

…………………………………

RETRIBUCIONS I ALTRES DESPESES ALCALDE I REGIDORS
Retribucions bàsiques regidors llibertats
Alcalde i primera tinent d’alcaldia. 62.350 €
Seguretat Social
Alcalde i primera tinent d’alcaldia 20.850 €
…………..
Total. 83.200 €
ÒRGANS DE GOVERN

ALCALDE I REGIDORS

Telèfon 2800 €
Dietes 2150 €
Locomoció. 7600 €
Altres Indemnitzacions 12.000 €
Els regidors de Compromís no cobrem per Telèfon, dietes i locomoció.

ADMINISTRACIÓ GENERAL

Lloguer magatzem 8.000 €
Aquesta partida és per llogar un local per acollir les activitats que es fan al parador mentre es fan les obres del nou local. Per la nostra part estem d’acord, sempre que acompleixe tots els requisits legals.

MILLORES URBANES

Substitució gronxadors Bonavista 6.500 € Actuació necessària, nosaltres ja ho vam reclamar a precs i preguntes.

NOVES TECNOLOGIES

Nova Pàgina web 3.000 €, estem d’acord, però per penjar la informació important i acomplir la llei de transparència.

INVERSIONS

Reposició voreres i paviment 40.000 €, estem d’acord, però nosaltres tenim un concepte diferent del que cal fer, cal invertir-ho en els carrers que estan més malament i no en llocs “cèntrics”, exemple avinguda Llosar, plaça d’en Blasc, etc.

20180102_084602.jpgRehabilitació ermita Sant Roc 25.000 €. Ens ratifiquen amb el contingut de la moció de 10-7-2017, no aprovada pel PSOE, que resumidament diu:
Segons la llei 4/1998 de la Generalitat Valenciana de Patrimoni Cultural
Article 5è
1- Els propietaris i posseïdors de béns del patrimoni cultural valencià deuen custodiar-los i conservar-los adequadament a fi d’assegurar els seus valors culturals i evitar la seva pèrdua, destrucció o malbaratament.
Per la qual cosa amb data 1-8-2017 vam presentardenuncia, a l’inspector d’arquitectura de la direcció territorial de Castelló.
No estem d’acord en què una vegada més, s’haja de fer amb diners públics restauracions de locals de l’església i que després mantinguin la propietat.
…………

CONSTRUCCIÓ EDIFICI POLIVALENT 2018.

Plan 135100.000€
Préstec 400.000€
Recursos propis 92.696,57€

Total 592.696€
************
Cal afegir 54180€ IVACE 2016 per a la redacció del projecte.
73033€ IVACE 2017 per a la demolició.

Total inversió prevista Parador 2018, 719.000€

………

PRECS I PREGUNTES
Vam presentar dos precs i preguntes.
La primera en relació a les obres inacabades, conseqüència de la bombolla immobiliària.
Pel que correspon a les competències de l’ajuntament, vam preguntar per la situació legal de les dites obres, també per tot el relacionat amb el tancament.

La segona pregunta, relacionada amb el punt anterior, era per saber les intencions de l’equip de govern respecte al tancament dels solars urbanitzables no construïts.
Fetes les preguntes per escrit, esperarem a la redacció de l’acta, segons la redacció actuarem amb conseqüència. Ho fem aixína perquè als plenaris es parla però moltes vegades no queden molt clares les respostes.

Que tingueu un molt bon any 2018

Arxivat a Sin categoría

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: