Resum del plenari del mes de maig

IMG-20170509-WA0000Al punt primer, aprovació de l’acta anterior, per part de Francesc Monfort, portaveu de Compromís, hem fet notar que a l’acta hi ha una errada al punt 3r. “Sol.licitud, si escau, subvenció dins de la convocatòria del fons de compensació previst en el marc del pla eòlic de la Comunitat Valenciana. Exercici 2016”.(diners que anualment es reben de les eòliques, uns 80.000 €). A l’acta posa “sol.licitar en la convocatòria la inclusió de l’obra -Urbanització de la zona esportiva del carrer Santa Teresa”.

Tal com ja vam publicar nosaltres a esta mateixa web el mes passat el que es va acordar va ser: Prioritzar l’obra consistent en canviar l’actual sistema de clavegueram a la zona de la Casa de la Cultura, el qual arreplega aigües fecals i pluvials mesclades, per un sistema que separa aigües fecals i pluvials. Esta infraestructura és necessària per abocar com marca la legislació les diferents aigües al previst col·lector “carretera/depuradora”.

En cas de no ser possible incloure aquesta obra sí que es va acordar fer l’urbanització de la zona esportiva.

La resposta de la secretària ha sigut, “no es poden presentar els dos projectes a l’acta, sols se’n pot presentar un”.

Nosaltres el que hem dit és, que una cosa és que segons les gestions de l’alcalde, el projecte de separació d’aigües pluvials i fecals és per aquest any poc viable, i que cal presentar la urbanització de la zona esportiva. L’altra és que ni tan sols aparega el projecte de separació d’aigües que és el que es va acordar prioritzar.

Esperarem a l’acta per que quede tot ben clarificat.

Al punt segon i tercer es va aprovar sol.licitar una plaça del programa d’incentius a la contractació de persones joves sense qualificar i una de persones joves qualificades. En els dos casos han d’estar inscrites tant a l’INEM com al sistema de garantia juvenil.

Al quart punt s’aprova una modificació de crèdit per aportació a obra IVACE

El cinquè punt tracta de l’aprovació del projecte c/. Miralles del Carro. S’aprova per unanimitat. Per part de Compromís es proposa demanar a l’ mpresa subministradora del gas la preinstal.lació de les canonades del gas, acceptant-se dita proposta.

Al sisè punt es prorroga la concessió del càmping municipal. Al setè s’aprova prendre el compromís d’utilitzar la marca turística ”els Ports és autèntic” i al vuitè es dóna compte de la resolució de la presidència de la Generalitat de l’assignació del fons de cooperació, a Vilafranca corresponen 43.000 €.

Al torn de precs i preguntes Compromís fa les següents:

S’ha acabat el camí Llosar la Parreta?

Ens contesten que no, ja vam preguntar al darrer plenari, perquè encara que nosaltres vam votar favorablement el projecte i l’obra, estem preocupats pel resultat final.

Situació del projecte de perforació del nou pou d’aigua?.

S’ens contesta que tots els tràmits van bé, però que com a mínim fins a setembre no començarà la perforació, la qual cosa vol dir que els problemes d’abastiment a l’estiu poden repetir-se. Per la nostra part vam proposar prendre mesures si la sequera continue, una mostra del que caldria fer és tallar el subministrament a finques rústiques.

Situació del projecte de col.lector Casa Cultura a Depuradora?

Els tràmits ens contesten, segueixen el seu camí, però lentament, malauradament tampoc es durà a terme aquest any.

Cost de l’enderroc de la caserna de la guàrdia civil?

Encara no ho saben, però el transport de la runa al reciclatge pot ser de 10.000 € (treballs d’enderrocar a banda).

Arxivat a Sin categoría

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: